Αγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μην το χρησιμοποιήσουν για την 28χρονη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγιοι Ανάργυροι

Το περιστατικό κρίθηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό

Νέες εξελίξεις έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου  σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Mega, υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μην το διαθέσουν για την 28χρονη.

Η άτυχη γυναίκα μαζί με έναν φίλο της είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους επειδή είδε τον 39χρονο να την περιμένει έξω από το σπίτι της και φοβήθηκε. Μόλις βγήκαν από το αστυνομικό τμήμα, την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση, της επιτέθηκε καθώς είχε στήσει καρτέρι θανάτου και την κατακρεούργησε.

Δείτε επίσης: Αγιοι Ανάργυροι: Η κλήση της 28χρονης στην Αμεση Δράση τη στιγμή που μαχαιρώνεται – “Θέλω περιπολικό” (ΒΙΝΤΕΟ)
Το Mega αποκαλύπτει πως το μοιραίο βράδυ υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.

Η επόπτρια ήταν επί τόπου. Είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός. Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεώρησαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς. Δόθηκε η συμβουλή να καλέσει το 100 αλλά δεν έγινε μήνυση και η κοπέλα αφέθηκε να φύγει.

Δείτε επίσης: Αγιοι Ανάργυροι: Πέντε μαχαιριές δέχθηκε η 28χρονη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δραματικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση

Όταν η κοπέλα βγήκε από το τμήμα, τηλεφωνεί στο 100 και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Θύμα: Θέλω περιπολικό

Διαβάστε επίσης  Αγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο - "Εχω πάθει σοκ, το ακούω live" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;

Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου

Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν θα μείνει σκοτεινό σημείο στην υπόθεση»

Στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τονίζοντας ότι αυτή γίνεται προκειμένου να «διαπιστωθούν εάν έγιναν ενέργειες όπως πρέπει ή οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν».

«Δεν γνωρίζουμε τη συζήτηση που έγινε ανάμεσα στο θύμα και τον αξιωματικό υπηρεσίας, αλλά και σε ένα άλλο πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο αξιωματικό υπηρεσίας. Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δίνουν στοιχεία για την συζήτηση που έγινε εντός και εκτός του ΑΤ», ανέφερε.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και αν έπρεπε οι αστυνομικοί να κάνουν ένα βήμα παραπάνω κι ίσως να παραβλέψουν τον κανονισμό της αστυνομίας και να κάνουν άλλες ενέργειες για να προστατεύσουν το θύμα», σχολίασε η κ. Δημογλίδου.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσε πως από την πλευρά της αστυνομίας δεν θα μείνει κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση.