Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κύπρο – Εκκενώνονται χωριά στην Πάφο (ΒΙΝΤΕΟ)

φωτιά Πάφος Κύπρου

Η χώρα μας συνδράμει με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα ανατολικά της Κοινότητας Γιόλου της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής στην Κύπρο, Ανδρέα Κεττή, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός ενώ όπως δημοσιεύει το sigmalive, από την πυρκαγιά στην Πάφο, κινδυνεύουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες. Προληπτικά εκκενώθηκαν οι κοινότητες Ψάθι, Χούλου, Λεμόνας και Κούρδακας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί περιφράξεις σπιτιών και κάποια υποστατικά.

Στις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, τα δυο Ιορδανικά ελικόπτερα, ελικόπτερο της αστυνομίας και ελικόπτερο του τμήματος δασών. Η φωτιά φαίνεται να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Με δύο αεροσκάφη Canadair η Πολιτική Προστασία της χώρας μας συνδράμει την Κύπρο

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, στέλνει η χώρα μας στην Κύπρο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των κυπριακών αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη».

Στη συνδρομή της Ελλάδας στην Κύπρο που πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου αναφέρεται σε ανάρτησή του στο X ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι «ενωμένοι θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές και να προστατέψουμε ζωές, περιουσίες και δάση».

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας στην ανάρτησή του επισημαίνει: «Με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 η Πολιτική Προστασία της χώρας μας συνδράμει την Κύπρο που πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Η κλιματική κρίση δοκιμάζει σκληρά όλο τον πλανήτη και ακόμα περισσότερο τις μεσογειακές χώρες. Ενωμένοι θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές και να προστατέψουμε ζωές, περιουσίες και δάση».

Πηγή φωτό: sigmalive

Διαβάστε επίσης  Συναγερμός για πυρκαγιά στο Πανόραμα Δράμας - Επιχειρούν εναέρια μέσα