Αντιδράσεις για τα διόδια στο Ωραιόκαστρο

Τι αναφέρουν φορείς της Θεσσαλονίκης

Τι αναφέρουν φορείς της Θεσσαλονίκης

Τις αντιδράσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΙΠΕΘ) προκάλεσε η επικείμενη λειτουργία των διοδίων στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

Το ΒΕΘ, μέσω ανακοίνωσης, τονίζει πως η λειτουργία των διοδίων θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων τόσο στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου και των γειτονικών δήμων.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης χαρακτηρίζει τη λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων ως “αντιαναπτυξιακή κίνηση” και ζητά “να υπάρξει, άμεσα, θεσμοθέτηση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του σχετικού αντιτίμου για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου και των όμορων περιοχών που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο”.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται από το ΒΕΘ πως η επιβολή διοδίων στο Ωραιόκαστρο θα προκαλέσει κυκλοφοριακές παρενέργειες στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα που μαστίζει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης
Γρίφος με την εξαφάνιση οδηγού στο Ωραιόκαστρο - Βρέθηκε το αυτοκίνητό του

Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΘ Αναστάσιος Πολυζωίδης χαρακτηρίζει “πλήγμα” τη λειτουργία των διοδίων αναφέροντας πως οι επαγγελματίες της περιοχής έρχονται πλέον αντιμέτωποι, πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα, και με συγκεκριμένο κόστος.

“Η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ερημώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Στόχος αποτελεί η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή. Αποτρεπτικός παράγοντας στέκεται η λειτουργία των διοδίων, καθώς ο επενδυτής σκεπτόμενος τα έξοδα μετακίνησης και την δυσκολία που θα επιφέρει αυτό στην εύρεση προσωπικού, όπως και το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, δεν αποκλείεται να στραφεί αυτόματα σε κάποια άλλη περιοχή”, τονίζει ο κ. Πολυζωίδης μέσω δελτίου Τύπου.