Απειλούν με κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες στη Θεσσαλονίκη

Δε θέλουν πρατήρια μέσα στα ΚΤΕΛ

Δε θέλουν πρατήρια μέσα στα ΚΤΕΛ

Κινητοποιήσεις απειλούν ότι ξεκινήσουν οι βενζινοπώλες στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας δυσαρέσκεια στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν πρατήρια καυσίμων εντός του χώρου των ΚΤΕΛ.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Μεταφορών κατέθεσε τροποποιημένο σχέδιο νόμου το οποίο «επιτρέπει χαριστικά και παράνομα την δημιουργία πρατηρίου καυσίμων και ενέργειας Δημοσίας Χρήσεως σε χώρους των ΚΤΕΛ».

Μάλιστα όπως γνωστοποιείται μέσω της σχετικής ανακοίνωσης, θα γίνει έκτακτη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, “προκειμένου να αρχίσουν κινητοποιήσεις και αποχή από την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης”.

“Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει άμεσα την συγκεκριμένη διάταξη και να συνταχθεί με την υπάρχουσα νομοθεσία που προβλέπει τους όρους δημιουργίας πρατηρίων ενέργειας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης:

«Εν όψει της κατάθεσης σήμερα του εκτάκτως !!! τροποποιημένου νομοσχεδίου προς ψήφιση από το Υπουργείο Μεταφορών Σχέδιο Νόμου << ΙΔΡΥΣΗ , ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ,ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ >> που κατά παράβαση απόφασης του Σ.Τ.Ε επιτρέπει χαριστικά και παράνομα την δημιουργία πρατηρίου καυσίμων και ενέργειας Δημοσίας Χρήσεως σε χώρους των ΚΤΕΛ, το Δ.Σ της ΕΝ.ΒΕ.Θ. σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την έκτατη σύγκλιση της Γ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ προκειμένου να αρχίσουν κινητοποιήσεις και αποχή από την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης.

Αν το αρμόδιο Υπουργείο κρίνει ότι το επάγγελμά μας χαριστικά μπορεί να περάσει στα ΚΤΕΛ ας τους δώσει πέραν των άλλων μεταφορικών έργων και την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη - "Αγιος Δημήτριος": Εργαζόμενοι πλένουν τις στολές στα σπίτια τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπογραμμίζουμε ότι οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ ουδέποτε ζήτησαν την δημιουργία δημοσίας χρήσης πρατήριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή.

Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει άμεσα την συγκεκριμένη διάταξη και να συνταχθεί με την υπάρχουσα νομοθεσία που προβλέπει τους όρους δημιουργίας πρατηρίων ενέργειας».