Απολογήθηκε για την βλάβη στο “Λευκό Βέλος” σε δρομολόγιο Αθήνα – Λάρισα η Hellenic Train

ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκη

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τον χθεσινό Γολγοθά των επιβατών

Τον δικό τους Γολγοθά έζησαν χθες (28/7) οι επιβάτες του “Λευκού Βέλους” που θέλησαν να ταξιδέψουν από Αθήνα για Λάρισα, εξαιτίας βλάβης του τραίνου που προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση.

Η εταιρεία Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση για την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών ζητώντας συγγνώμη τονίζοντας ωστόσο πως η ίδια δεν ευθύνεται καθώς η βλάβη αφορούσε στις υποδομές.

Το χρονικό της ταλαιπωρίας

Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε χθες στις 17:20 από την Αθήνα ωστόσο στις 18:00 “έμεινε” στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

Εκατοντάδες επιβάτες έμειναν χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργεί, καθώς το τρένο δεν κινείται) και τεράστιας ταλαιπωρίας, έχοντας πληρώσει το ακριβότερο εισιτήριο για να ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

Το συμβατικό τρένο των 19.22, το οποίο υποτίθεται πως θα έπαιρνε και τους επιβάτες του «Βέλους», ακινητοποιήθηκε και αυτό έπειτα από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος. Η συμβατική αμαξοστοιχία “έμεινε” έξω από τους Αγίους Αναργύρους επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής (καθώς η ηλεκτρική δεν λειτουργούσε), οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και παρέμειναν εκεί δίχως να ξέρουν τι θα γίνει.

Ο Γολγοθάς δεν είχε τέλος ειδικά για τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους». Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο μια ντιζελομηχανή που ρυμούλκυσε το τρένο στον σταθμό της Δεκέλειας. Εκεί αρχικά είπαν στους επιβάτες ότι θα τους παραλάβει άλλο τρένο, αλλά στη συνέχεια αυτό δεν έγινε καθώς το τρένο που θα τους παραλάμβανε ήταν αυτό που είχε μείνει στους Αγίους Αναργύρους.

Στο μεταξύ, στον Σταθμό Λαρίσης, οι επιβάτες της συμβατικής αμαξοστοιχίας ζούσαν το δικό τους μαρτύριο. Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν πως θα δρομολογηθεί ένα πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ένα πούλμαν δεν ήταν αρκετό καθώς οι εγκλωβισμένοι επιβάτες ήταν πολύ περισσότεροι.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση τα μεσάνυχτα, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, αναφέροντας επίσης πως το σύνολο των επιβατών αποζημιώθηκε μετά την ταλαιπωρία τους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Σήμερα το απόγευμα (χθες) μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών».