Απόστολος Λύτρας: Επίσπευση της ανάκρισης και της δίκης ζητά ο Αρειος Πάγος

Απόστολος Λύτρας δικηγόρος

Παραγγελία από την εισαγγελέα, Γεωργία Αδειλίνη

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος και το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπόθεση να συζητηθεί στο ακροατήριο. Ωστόσο, ο Αρειος Πάγος ζητά επίσπευση των διαδικασιών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών παραγγελία για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων.

Παράλληλα, ζητείται η κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

“Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο“.

Σοκάρουν τα πρώτα λόγια της συζύγου του Απόστολου Λύτρα – «Δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά;»

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, η οποία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα στο σώμα της.

Οι λέξεις και οι περιγραφές στην κατάθεσή της, είναι αβάσταχτα σκληρές με την γυναίκα να λέει ότι εκλιπαρούσε τον σύζυγό της απόστολο Λύτρα να σταματήσει να την χτυπάει, ενώ η ίδια πνιγόταν με το αίμα της και ένιωθε ότι πια χάνει τις αισθήσεις της από τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Μετά από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και λίγες ώρες μετά τα όσα έγιναν, η 37χρονη δικηγόρος μίλησε στο Star, δηλώνοντας σοκαρισμένη.
«Είμαι χάλια σωματικά και ψυχικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω τη σωματική και φυσική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά; Δε γινόταν άλλο».

Ειρωνεία; Η συγκεκριμένη γυναίκα, ως δικηγόρος ασχολείται με τη στέγη κακοποιημένων γυναικών.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 13 ετών σε άνδρα που βίαζε την ανήλικη κόρη της φίλης του

Η γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα είπε στην κατάθεσή της, ήταν αποφασισμένη να καταγγείλει τον σύζυγό της για όσα έγιναν. Με τις δυνάμεις που της είχαν απομείνει, μίλησε στους γιατρούς, ήρθε η αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της.

Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της:

«Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε».

Γροθιά στο στομάχι οι περιγραφές από τη στιγμή του άγριου ξυλοδαρμού

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε 37χρονη δικηγόρος, ο καβγάς του ζευγαριού ξεκίνησε μέσα σε μαγαζί της Βουλιαγμένης από όπου έφυγαν άρον – άρον και… μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο, έγιναν όλα.

«Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι».

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα».

Σύμφωνα με την σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου μάλιστα, εκείνος έσπευσε να της πάρει και το κουμπί πανικού που η ίδια είχε.

«Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου».

Σύμφωνα με την κατάθεση της 37χρονης, ο σύζυγός της πείστηκε να την πάει στο νοσοκομείο, επειδή τον διαβεβαίωσε ότι δε θα πει την αλήθεια στους γιατρούς…

Πηγή: newsit.gr