Αρχίζει το έργο ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Θερμαϊκού

peraia παραλία Περαίας δήμος Θερμαϊκού

Από Περαία έως Αγία Τριάδα

Από Περαία έως Αγία Τριάδα

Τη μελέτη υλοποίησης της ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη της Αγίας Τριάδας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού.

Ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια παρέμβαση που εκτιμάται ότι θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, με οφέλη στους τομείς του τουρισμού, του επενδυτικού ενδιαφέροντος, της απασχόλησης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ προβλέπεται η ανάπλαση της έκτασης, μήκους περίπου 1.060 μέτρων, ανάμεσα στα κτίρια ορόσημα «Άκτιον» και «Κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ».

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον, τον πεζό και τον ποδηλάτη, ενώ θα δημιουργηθεί μια συνεχόμενη πορεία με ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάσης και ανάπαυσης, οι οποίοι θα λειτουργούν ως πόλοι έλξης επισκεπτών. Επιπλέον προβλέπονται παρεμβάσεις που θα καθιστούν τη διαδρομή προσεγγίσιμη και ασφαλή για χρήση από εμποδιζόμενα άτομα και άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, για το έργο έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προηγήθηκαν μια σειρά από ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονται η προμελέτη, η κατάθεση φακέλου στο ΕΣΠΑ, η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και η εκπόνηση πρόσθετης μελετητικής εργασίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου, απαραίτητης για την ωρίμανση και την προετοιμασία μελετών εφαρμογής, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΣΠΑ.

Για συλλογική προσπάθεια έκανε λόγο, σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παρέμβαση αυτή αναμένεται να αναδείξει και να προσθέσει δυναμική τόσο στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.