Αρναούτογλου: “Καλοκαιρινές θερμοκρασίες κι ακολουθεί μεγάλη ανατροπή” (ΒΙΝΤΕΟ)

καιρός

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος

Ιδιαίτερα ζεστές θα είναι οι επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο θα επικρατήσει «ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, σχεδόν καλοκαιρινή», ενώ ο υδράργυρος, όπως είπε, θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Ομοίως καλός θα είναι ο καιρός και την Κυριακή. «Από το πρωί μέχρι και το τέλος της ημέρας ηλιοφάνεια» είναι η πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου, σημειώνοντας ότι ο καιρός «θα είναι και για μπάνιο θα έλεγα, καθώς οι θάλασσες παραμένουν αρκετά ζεστές».

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες αναμένονται 30άρια σε αρκετές περιοχές, ενώ στη Θεσσαλία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι επίσης αίθριος,με τις θερμοκρασίες να «φλερτάρουν» ξανά με τους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, κάποια προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό να κινείται από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

«Αν ισχύσει η τάση του καιρού για τις 3 Οκτωβρίου, και οι ψυχρές μάζες κινηθούν προς τα Βαλκάνια, τότε αναμένεται να φέρει βροχές και ίσως μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας» εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου. Επιπλέον, σε εκείνο το διάστημα, δεν αποκλείεται να καταγραφεί «το πρώτο πασπάλισμα χιονιού, στις κορυφές των βουνών της βόρειας Ελλάδας», σημείωσε καταλήγοντας.

H πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου από το δελτίο της ΕΡΤ3: