Αρρωστα δέντρα και στο Ωραιόκαστρο

thessaloniki seix sou dentra entomo dasos

Ξεκίνησε η υλοτόμησή τους, όπως είχε γίνει και στο Σέιχ Σου

Ξεκίνησε η υλοτόμησή τους, όπως είχε γίνει και στο Σέιχ Σου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υλοτόμησης στις δασικές εκτάσεις του δήμου Ωραιοκάστρου που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο «Tomicus piniperda», το ίδιο έντομο που έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και στο δάσος του Σέιχ Σου. Από τα συνολικά 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης καλύπτουν οι δασικές εκτάσεις του Ωραιοκάστρου υπολογίζεται ότι το φλοιοφάγο έντομο έχει προσβάλει περίπου 300-400 στρέμματα. Οι εργασίες υλοτόμησης αναμένεται να διαρκέσουν τρεις μήνες.

«Η προστασία των πανέμορφων δασικών εκτάσεων που περιβάλλουν τον δήμο Ωραιοκάστρου είναι για εμάς στόχος άμεσης προτεραιότητας. Δρομολογήσαμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να γίνει η απομάκρυνση των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο και μάλιστα χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Στο μεταξύ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους εντός του δασοκτήματος του Ωραιοκάστρου και της Νεοχωρούδας για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες υλοτόμησης.

Πηγή: ethnos.gr