Ασπρόπυργος: Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Σοφό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κιλκίς

Ισχυρές δυνάμεις μάχονται με τον δυνατό αέρα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Σοφό.

Tην ίδια στιγμή, ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Αυτή την ώρα, τα δίνουν όλα, για να μη φτάσουν οι φλόγες στο Κανάλι του Μόρνου…

Αν και η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της, οι πυροσβέστες μέχρι στιγμής αδυνατούν να ελέγξουν τις φλόγες.

Η κατάσταση τώρα που νύχτωσε έγινε ακόμα πιο δύσκολη, καθώς σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από αέρος για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Αυτή την ώρα, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη επιχείρηση βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης 30 πυροσβέστες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό με 30 πυροσβέστες και 4 οχήματα από τη Ρουμάνια.

Διαβάστε επίσης  Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην δυτική Θεσσαλονίκη

Οι καπνοί είναι τόσο έντονοι που νωρίτερα, ήταν ορατοί σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση από την Πυροσβεστική ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να μη φτάσει η φωτιά στο Κανάλι του Μόρνου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες κινούνται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία. Εκεί, πολύ δύσκολα θα πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις…

Τουλάχιστον, η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε άλλη περιοχή του Ασπροπύργου, σε εργοστάσιο, έχει τεθεί υπό έλεγχο σύμφωνα με το MEGA.

Επίσης, υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στα Φάρσαλα ενώ μαίνεται ακόμη, εκείνη στην Ξάνθη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μάγγανα.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Μέχρι να πέσει το σκοτάδι, επιχειρούσαν και 2 αεροσκάφη.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία αρχείου