Αθωώθηκε μέλος του “Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης”

δολοφονία Δικαστήρια έρευνα Υπόθεση Γραικού

Για επεισόδια σε πλειστηριασμό

Για επεισόδια σε πλειστηριασμό

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε μέλος του “Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης” το οποίο κατηγορείτο ότι υποκίνησε επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2016 στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς. Πρόκειται για τον Ηλία Σμήλιο, δάσκαλο και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων – Μενεμένης που συμμετείχε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών τα προηγούμενα χρόνια.

Με απαλλακτική πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας, το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον αθώωσε για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης (με την επιβαρυντική περίσταση της υποκίνησης επεισοδίων) και της παρακώλυσης συναγωνισμού (εν προκειμένω πλειστηριασμού).

Η υπεράσπισή του ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις εκείνο το διάστημα ήταν προϊόν συλλογικών αποφάσεων, ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία της ματαίωσης πλειστηριασμού (αφορούσε χωράφι-οικόπεδο στο Χορτιάτη) τονίστηκε ότι κατά τη διαδικασία δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος. Δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και για άλλα μέλη του ίδιου κινήματος και εκκρεμούν στα δικαστήρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ