Μπαρμπαρούσης: «Αν δε χαιρετάς όπως ο Χίτλερ, χαιρετάς όπως στη… Μύκονο»

Όλα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στην απολογία του στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Οσα είπε στην απολογία του στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Πολλά και διάφορα είπε κατά την διάρκεια της απολογίας του ο πρώην βουλευτής, ο οποίος, σημείωσε μεταξύ άλλων για τον ναζιστικό χαιρετισμό:

«Αυτός ο χαιρετισμός που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος για να χαιρετήσεις κάποιον που βρίσκεται απέναντί σου. Διαφορετικά χαιρετάω όπως στη Μύκονο.. (….) Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια», ενώ συνέχισε λέγοντας για τα ναζιστικά σύμβολα:

«Αν μιλάμε για τον μαίανδρο ή το γαμάδι ή τη σβάστικα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ, δεν είναι ναζιστικό. Αν πάμε από το Περού μέχρι την Ιαπωνία τα βλέπουμε παντού, στη Βουλή περπατάμε πάνω σε σβάστικες…».

Έπειτα, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κλήθηκε να μιλήσει για την στρατιωτική παράταξη και περιβολή λέγοντας: «Οταν πηγαίναμε κάπου προσπαθούσαμε να μην είμαστε σαν ασκέρι, πηγαίναμε συγκροτημένα», ενώ πρόσθεσε πως και ο ίδιος φορά στρατιωτικά ρούχα στην καθημερινότητά του.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αθώα πέντε άτομα για το θάνατο 15χρονης στο Αλλατίνη

Έπειτα τοποθετήθηκε για τους αλλοδαπούς, υπογραμμίζοντας ότι: «Η λαθρομετανάστευση είναι εισβολή στην πατρίδα μας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί», ενώ όπως υποστήριξε, ήθελε να μπει στην Βουλή έτσι ώστε να αλλάξει το σύστημα της Ελλάδας, καθώς «δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα, το μόνο δημοκρατικό είναι ότι γίνονται εκλογές κάθε τρία-τέσσερα χρόνια».

Τέλος, ο πρώην βουλευτής καμάρωσε για την καταδικαστική απόφαση που του έχει επιβληθεί για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013, ενώ υποστήριξε πως όλες οι φορές που ενεπλάκη σε επεισόδια με την Χρυσή Αυγή, είναι «άνευ σημασίας».