“Μπέρδεμα” με το GPS επικαλείται ο 41χρονος αστυνομικός που πέρασε τα σύνορα της Τουρκίας κατά λάθος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία

Όλα όσα κατέθεσε

Ο 41χρονος αστυνομικός και η σύντροφός του που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία στην Τουρκία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στην κατάθεσή του ο Έλληνας αστυνομικός ανέφερε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη Κήπων και μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης με την κοπέλα του όπου και έκαναν τα ψώνια τους.

Κατά την επιστροφή τους έγραψαν όπως αναφέρει το e-evros.gr, “Κήποι” στο GPS του κινητού του εμφάνισε δύο διαδρομές. Αυτός διάλεξε τη σύντομη διαδρομή και τότε οι στρατιώτες τον σταμάτησαν καθώς είχε μπει, χωρίς να το αντιληφθεί σε απαγορευμένη περιοχή.

Μετά την κατάθεσή του στην Εισαγγελία αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Έλληνας αστυνομικός και η κοπέλα του, έφυγαν από το δικαστικό μέγαρο μαζί με τους υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αστεγος πέθανε από το κρύο στο κέντρο

Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

Ο αστυνομικός Μ.Β. από τον Έβρο, που κατάγεται από την Άνθεια και υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών του Έβρου, επισκέφτηκε την Τουρκία μαζί με την Α.Τ., την περασμένη Κυριακή.

Έλληνας συνελήφθη στην Τουρκία

Το ζευγάρι των Ελλήνων επρόκειτο να επιστρέψει χθες στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Ο αστυνομικός και η γυναίκα συνελήφθησαν στην Ανδριανούπολη.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *