Μπουτάρης: “Ο Μητσοτάκης δεν έχει σωστή ενημέρωση για το μετρό” (ΒΙΝΤΕΟ)

sinenteuxi typou boutaris thessaloniki Θεσσαλονίκη Μπουτάρης

Θα επιδιώξει συνάντηση η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Θα επιδιώξει συνάντηση η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Τη συνέχιση των δράσεων για την αλλαγή της κυβερνητικής απόφασης για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό και την παραμονή των αρχαίων στο σημείο, προανήγγειλε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σε δηλώσεις του πριν από λίγο.

Συμμετέχοντας στην «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που αυτήν την ώρα παραχωρεί συνέντευξη τύπου για το θέμα, ο κ.Μπουτάρης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός «έχει μια πολύ λανθασμένη ενημέρωση» για το θέμα και πως αυτό δημιουργεί «πολύ μεγάλο πρόβλημα στην τελική απόφαση».

«Ο Μητσοτάκης ενημερώθηκε πονηρά και άσκημα από κάποιους ανθρώπους. Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Θέλαν την ταυτότητα της πόλης να την πάνε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε την απομάκρυνση των αρχαίων ως «τεράστιο έγκλημα», ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή σύσκεψη φορέων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είπε ότι κλήθηκαν πολλοί επαγγελματικοί φορείς, αλλά όχι οι αρχαιολόγοι, με αποτέλεσμα να γίνει μια πλημμελής ενημέρωση από ανθρώπους δεν γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

Επίσης, ο κ.Μπουτάρης είπε πως η «Κίνηση Πολιτών» έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 6.000 υπογραφές για να παραμείνουν τα αρχαία στον σταθμό, πως θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα και πως ο ίδιος είναι κατά του κομματικού «καπελώματος», επισημαίνοντας πως εάν υπάρξει κάτι τέτοιο στην κίνηση, ο ίδιος θα αποχωρήσει.

Σε ερώτηση δε δημοσιογράφων για το εάν θα στήριζε δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη για το θέμα, ο ίδιος απάντησε ότι είναι κατά μιας τέτοιας ενέργειας.

Πηγή: grtimes.gr