Χ. Γιαννούλης: “Εκδικητική η απομάκρυνση Σκιαδαρέση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης”

Γιαννούλης

Η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Εκδικητική χαρακτήρισε την απομάκρυνση του Γιώργου Σκιαδαρέση από τη θέση του προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. Με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται στην κυβέρνηση και την υπουργό πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση των “αρίστων” ξαναχτύπησε. Θύτης για άλλη μία φορά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Θύμα» της αυτή τη φορά ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργος Σκιαδαρέσης, ο οποίος με απόφαση της απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Είναι ο αρχαιολόγος που -παρά τις πιέσεις που δέχτηκε-αρνήθηκε να καταθέσει γνωμοδότηση στο ΚΑΣ υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του μετρό στην οδό Βενιζέλου και αντίθετα κατέθεσε γνωμοδότηση κατά της απόσπασης.

Διαβάστε επίσης
Τσίπρας: "Η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το ΕΣΥ"

Η κυρία Μενδώνη που έχει δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθήσει με την άδικη απομάκρυνση του εξαιρετικά επιτυχημενου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, έρχεται τώρα να “τιμωρήσει” και τον Γιώργο Σκιαδαρέση.

Η εκδικητική και αλαζονική συμπεριφορά ελάχιστη σχέση έχουν με τον Πολιτισμό κυρία Μενδώνη. Όπως και η αξιοκρατία ελάχιστη σχέση έχει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δυστυχώς εδώ και επτά μήνες όχι μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά ολόκληρη η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκδικητική µορφή του κράτους της ∆εξιάς, με θύματα ικανά και άξια στελέχη από όλο το φάσμα των λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης, στο όνομα της εξυπηρέτησης των κομματικών συμφερόντων της Ν.Δ.”

Ο Γιώργος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε το 1969 και έχει πτυχίο Αρχαιολογίας από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο αρχαιολόγος είναι Διδάκτορας Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. στην Βυζαντινή Αρχαιολογία. Ήταν τα τελευταία χρόνια προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.