Χαλκιδική: “Εφυγε” από τη ζωή ο γνωστός Executive Pastry Chef, Γιάννης Γιάχος

Γιάννης Γιάχος σεφ

Εργαζόταν στις μονάδες του ομίλου Σάνη

Θρήνος στον χώρο της μαγειρικής καθώς στις 31 Μαΐου “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Executive Pastry Chef Γιάννης Γιάχος.

Μέσα από ανάρτηση που έκανε στα social media, ο κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος είχε συγγένεια με τον γνωστό ζαχαροπλάστη, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του chef. Ο Γιάννης Γιάχος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της γαστρονομίας έχοντας σπουδές και εξειδικεύσεις στην Ελλάδα και την Ελβετία.

Συνεργάστηκε με διάφορα φημισμένα ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία, όπως το ζαχαροπλαστείο Όσκαρ στα Νέα Λιόσια, το Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, το Norida Hotel στην Κω, το Grand Resort Cape Sounio και το Intercontinental Hotel.

Διαβάστε επίσης  Λιτόχωρο: «Ολα έγιναν σε μια στιγμή - Πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της»

Από το 1999 έως το 2004 εργάστηκε ως Pastry Sous Chef και αργότερα ως Executive Pastry Chef στο ξενοδοχείο Pentelikon στην Κηφισιά.

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας δημοσίευσε μια φωτογραφία του pastry chef αναφέροντας, «Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο σεφ. Καλό ταξίδι ξάδερφε».

Ο Γιάννης Γιάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από το χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ήταν ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι, όπου ο Γιάννης ξεκίνησε την καριέρα του.

Ο chef μετέπειτα συνέχισε την καριέρα του στον Πόρο, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, ενώ πρόσφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα. Από το 2014, ανέλαβε τη θέση του Pastry Chef στις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Beach Hotel.

Πηγή φωτό: Facebook (Αλέξανδρος Τσουβέλας)