Χαλκιδική: Γυναίκα έσπασε ποτήρι στο κεφάλι της νύφης της – «Δεν έφευγε από το σπίτι μου»

αντιεμβολιαστής

Οι ελιές και η επιστροφή στην Αλβανία που προκάλεσαν το ξέσπασμα

Πρωτοφανής υπόθεση έγινε θέμα συζήτησης σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και αφορά μια γυναίκα που έσπασε ένα ποτήρι στο κεφάλι της νύφης της.

Χρηματική ποινή 60 ημερησίων μονάδων που με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη σε μια Αλβανίδα που χτύπησε τη νύφη της γιατί δεν έφευγε από το σπίτι της.

Κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επιπλέον εκτιμήθηκε ότι ομολόγησε την πράξη της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη χαστούκισε τη γυναίκα του αδελφού της και της έσπασε ένα ποτήρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού επειδή παρέμενε στο σπίτι της για μεγάλο χρονικό διάστημα παρά τη θέληση της.

Η παθούσα διακομίστηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου οι γιατροί τοποθέτησαν ράμματα στο τραύμα της για να σταματήσει η αιμορραγία. Τελικά, επέστρεψε στην Αλβανία, μαζί με τον άνδρα της και δεν προσήλθε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή Βουλγάρα που άρπαξε 280000 ευρώ μέσω τηλεφωνικών απατών

«Ήρθαν για μια εβδομάδα για να μαζέψουν ελιές στη Χαλκιδική αλλά μετά δεν έφευγαν. Δεν είχε ελιές και έκατσαν 1,5 μήνα. Τους βρήκα σπίτι για να μείνουν και δεν πήγαιναν. Μου μιλούσε άσχημα. Άνοιξε πόρτα και φώναζε, μας άκουσαν όλοι. Ήταν πάνω στα νεύρα μου. Δεν το πήρα επίτηδες το ποτήρι, έπλενα τα πιάτα και το είχα στο χέρι» ανέφερε η κατηγορούμενη, κατά την απολογία της.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της με την αναγνώριση δυο ελαφρυντικών. Του πρότερου σύννομου βίου σε συνδυασμό με την ομολογία της πράξης της. Μετά την ανακοίνωση της ποινής η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου εξήγησε στην κατηγορούμενη ότι το δικαστήριο την έκρινε με τη μέγιστη επιείκεια και λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική της κατάσταση.

Ακόμη επισήμανε ότι γι’ αυτό το αδίκημα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Πηγή: newsit