Χαλκιδική: Η κρουαζιέρα γύρω από το Αγιο Ορος προσελκύει τους τουρίστες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική Ουρανούπολη

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της Ουρανούπολης

Δεύτερο καλοκαίρι που ο τουρισμός στη χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της πανδημίας και στην Χαλκιδική οι επιχειρήσεις ευελπιστούν σε μια καλύτερη σεζόν.

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει με πολύ χαμηλούς ρυθμούς, αφού η πληρότητα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό, αλλά όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στην Χαλκιδική ελπίζουν πως Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι καλοί μήνες.

Μέχρι στιγμής, οι επισκέπτες προέρχονται αποκλειστικά από το εξωτερικό και κυρίως είναι Βαλκάνιοι και Ρώσοι. Η κίνηση είναι υποτονική στα περισσότερα μέρη, ωστόσο η Ουρανούπολη εμφανίζει μια διαφορετική εικόνα. Αιτία είναι το Αγιο Ορος, που προσελκύει πολύ κόσμο. Ετσι, πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να κάνουν το γύρω με ένα καραβάκι.

Χαλκιδική Ουρανούπολη

Ορισμένοι επιχειρηματίες της περιοχής κάνουν δώρο αυτή τη μικρή εκδρομή, για να ισοσταθμίσουν τα χρήματα που δίνει μια οικογένεια τουριστών από το εξωτερικό που για να περάσει τα σύνορα χρειάζεται να έχει PCR για όλα τα μέλη της. Με τον τρόπο αυτό προσελκύουν κόσμο και παράλληλα τονώνεται η τοπική οικονομία και ο τομέας της κρουαζιέρας γύρω από τη χερσόνησο του Αθω.

Διαβάστε επίσης
Η κακοκαιρία "Ελπίς" έντυσε στα λευκά την Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Ανεξαρτήτως θρησκευτικών πιστεύω, μια κρουαζιέρα γύρω από το Αγιο Ορος και η – έστω και μακρινή – επαφή με τα μοναστήρια είναι μια εμπειρία που μένει ανεξίτηλη.

Οι εικόνες που κατέγραψε σήμερα το Thes.gr είναι χαρακτηριστικές…Χαλκιδική Ουρανούπολη

Χαλκιδική Ουρανούπολη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *