Χαλκιδική: Κοινό μέτωπο για το καθεστώς εργασίας των μεταλλωρύχων στην “Ελληνικός Χρυσός”

Χαλκιδική Ελληνικός Χρυσός εργασία

Επιστολή στον πρωθυπουργό και υπουργούς

Χαλκιδική: Κοινή επιστολή για το θέμα της επιδιωκόμενης από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» διευθέτησης των εργασιακών σχέσεων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, έστειλαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, η αντιπεριφερειάχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος.

Η επιστολή απευθύνεται στις ηγεσίες των Υπουργείων: α) Εργασίας, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γ) Ανάπτυξης και δ) Εθνικής Οικονομίας. Κοινοποιείται δε στο Γραφείο Πρωθυπουργού και στην διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος, εκφράζουν την υποστήριξή τους στα αιτήματα των μεταλλωρύχων και ζητούν την παρέμβαση των υπουργών με την ανάληψη πρωτοβουλίας για νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί το ιδιαίτερα βαρύ και απαιτητικό επάγγελμα του μεταλλωρύχου, από κάθε πιθανή διευθέτηση που θα καταστρατηγεί το ισχύον ωράριο εργασίας και θα καταργεί τις θεσμοθετημένες αργίες της Ελληνικής Πολιτείας.

Επισημαίνουν δε, την ανάγκη να απαντήσει η επενδύτρια Εταιρεία με σαφήνεια σε φήμες περί προθέσεων συρρίκνωσης της διάρκειας λειτουργίας του εργοστασίου Ολυμπιάδας και ζητούν ενημέρωση για την πορεία ελέγχου και την αξιολόγηση της εξέλιξης εφαρμογής της Σύμβασης μεταξύ της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και του Ελληνικού Δημοσίου, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ασφαλτοστρώσεις σε Εγνατία και Καραμανλή το Σαββατοκύριακο

Αναλυτικά η επιστολή:

Ελληνικός Χρυσός εργασία