Χαλκιδική: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία – “Προσοχή στο νερό”

arnaia xalkidiki halkidiki oreini halkidiki xorio horio ellada tourismos xeimonas xristoygenna xristougenna life events

Τι αναφέρουν οι αρχές

Χαλκιδική: Αρκετά κρούσματα γαστρεντερίτιδας παρατηρήθηκαν στην Αρναία Χαλκιδικής τα τελευταία 24ωρα.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ) πήρε δείγμα του πόσιμου νερού για να εξεταστεί αν έχει παρεισφρήσει δίκτυο ύδρευσης κάποιο μικρόβιο μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Από τους κατοίκους ζητήθηκε να μην καταναλώνουν το πόσιμο νερό.

Τα αποτελέσματα όλων των αναλύσεων που ζήτησε ο δήμος από το ΚΕΠΑΜΑΧ θα γίνουν γνωστά στο τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Βαλιάνος τόνισε ότι ο δήμος διενεργούσε κανονικά τις προβλεπόμενες χλωριώσεις του νερού, ενώ πρόσφατα είχαν καθαριστεί και οι δεξαμενές.

Σε ανάρτησή στο Facebook, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, αναφέρει:

“Ήδη με χθεσινή μας ανακοίνωση ,και για καθαρά προληπτικούς λόγους , ζητήσαμε από τους κατοίκους της Αρναίας να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για πόση λόγω της διαπίστωσης σωρευμένων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στον οικισμό της Αρναίας.

Διαβάστε επίσης
Αναπλάσεις στους οικισμούς Ν. Φώκαιας και Χανιώτης

Σήμερα το πρωί το αρμόδιο όργανο για την ανάλυση των νερών (ΚΕΠΑΜΑΧ) έλαβε ικανά δείγματα από διάφορα σημεία υδροληψίας όπως και από την δεξαμενή του οικισμού προκειμένου να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για κάθε πιθανό μικρόβιο ή βακτήριο , παρά την κανονική και σταθερή χλωρίωση του νερού και μάλιστα με καινούργιο χλωριωτή.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το μεσημέρι ενώ πλήρη εικόνα για την μικροβιολογική κατάσταση του νερού θα έχουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς από τη δημοτική αρχή ζητήθηκε να εξεταστούν πολλαπλοί δείκτες για τους οποίους απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος εντοπισμού τους.

Ως εκ τούτου η σύσταση για την μη χρήση του νερού προς πόσιν παραμένει ενεργή και για τις επόμενες ημέρες.
Με νέες ανακοινώσεις μας θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των αναλύσεων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *