Χαλκιδική: Πλημμύρισε και η Ιερισσός στο Δήμο Αριστοτέλη

Πολλά τα προβλήματα

Πολλά τα προβλήματα

Μια δύσκολη νύχτα ξεκίνησε για το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς πλημμύρισε και η Ιερισσός. Η έντονη βροχόπτωση που κράτησε για αρκετή ώρα φούσκωσε τα ρέματα και το νερό ξέσπασε ορμητικά στον οικισμό.

Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και σε κάποια σημεία έχουμε μισό μέτρο νερό” ανέφερε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (25.11.2019) ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, που βρίσκεται στην Ιερισσό για τις δραματικές στιγμές που προκάλεσε ο “Γηρυόνης”. Μετά την Ολυμπιάδα, η Ιερισσός είναι ο δεύτερος οικισμός του Δήμου Αριστοτέλη που πλήττεται ανελέητα από τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλείσεις για πλημμυρισμένα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr , η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων στην Ιερισσό, ενώ στον οικισμό βρίσκονται 8 οχήματα της Υπηρεσίας.

Επίσης και στην Ολυμπιάδα τα ρέματα υπερχείλισαν και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Αρναίας έκαναν αντλήσεις. Όπως αναφέρουν στο halkidikinews.gr κάτοικοι της Ολυμπιάδας “η κατάσταση γίνεται δραματική. Θα έχουμε πολύ χειρότερα, αν δεν σταματήσει η βροχή.

Τα δυο ρέματα, παρά το ότι δέχτηκαν τις προηγούμενες ώρες εκβαθύνσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου, έχουν σπάσει και το χωριό πλημμύρισε και πάλι στα νερά και στις λάσπες. Η πίεση του νερού είναι απίστευτη και όπως περιγράφουν οι κάτοικοι στο halkidikinews.gr έχουν γκρεμιστεί ακόμα και φράχτες σπιτιών.

Πηγή: www.halkidikinews.gr