Χαλκιδική: Την τιμητική του έχει σήμερα ο Ταξιάρχης (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική

Θα ανάψει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη χώρα

Την τιμητική του έχει σήμερα Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο Ταξιάρχης στη Χαλκιδική, παραμονή της Σύναξις των Αρχαγγέλων και Αγγέλων.

Μάλιστα, το απόγευμα στον Ταξιάρχη στη Χαλκιδική θα ανάψει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη χώρα.

8 μέτρα το δέντρο

ο πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, ένα έλατο ύψους 8 μέτρων θα στολιστεί με περισσότερα από 1000 λαμπιόνια και θα ανάψει στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της εορτής του Πολιούχου και Προστάτη του χωριού των Αρχαγγέλων, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:30, στην πλατεία του Ταξιάρχη μετά τον μέγα εσπερινό. Η γιορτή του ελάτου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου – Κοινότητας Ταξιάρχη.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η φετινή καμπάνια του Ταξιάρχη για τα έλατα που είναι ένα τηλεοπτικό μήνυμα με τίτλο: «Ξέρουμε τι θέλουν τα Χριστούγεννα». Στόχος της καμπάνιας είναι να προβάλλει την παραγωγή των δέντρων στις φυτείες του Ταξιάρχη, όπου ένα έλατο χρειάζεται περίπου 15 χρόνια για να μεγαλώσει και να φτάσει σε στάδιο κοπής και διάθεσης.

Διαβάστε επίσης  Σεισμός στην Χαλκιδική - Που ήταν το επίκεντρο

Πρωταγωνιστές της καμπάνιας είναι ελατοπαραγωγοί και κάτοικοι του Ταξιάρχη που δουλεύουν όλο τον χρόνο για την καλλιέργεια των ελάτων, λαμβάνοντας μέριμνα ώστε όλα να γίνονται βάσει προδιαγραφών, χωρίς να διαταράσσεται η φυσική χλωρίδα του τόπου. Κάθε χρόνο διακινούνται πάνω από 20 χιλιάδες έλατα, σε πολλά και διαφορετικά μεγέθη.

Στην καμπάνια, που αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Παπακωνσταντίνου, συμμετέχουν και εμφανίζονται στο βίντεο παραγωγοί και κάτοικοι του ορεινού χωριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *