Χαλκιδική: Το χαλάζι “αποτελείωσε” τις καλλιέργειες ελιάς στην Ορμύλια (ΦΩΤΟ)

ελιές χαλάζι

Σε απόγνωση οι αγρότες

Εντόνη ήταν η χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή της Ορμύλιας στην Χαλκιδική κατά την διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και οπωροκηπευτικά στην περιοχή της Ορμύλιας στην Χαλκιδική.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το μάζεμα τις πράσινης ελιάς, οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. Το χαλάζι που έπεσε και διήρκεσε ένα τέταρτο ήταν αρκετό να καταστρέψει πολλά στρέμματα βρώσιμης ελιάς.

Ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας μιλώντας στο halkkidikinews.gr τόνισαν ότι έχουν καταστραφεί ολόκληρα κτήματα από το χαλάζι.

“Να παλεύεις και να ξοδεύεσαι έναν ολόκληρο χρόνο για την παραγωγή σου και να έχεις αυτό το αποτέλεσμα… Το κακό είναι ότι μέχρι και την Πέμπτη δίνει τα ίδια φαινόμενα. Μακάρι να μην έχουμε αλλά! Ας ελπίσουμε ο ΕΛΓΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποζημιώσει όπως πρέπει κι όχι μόνο να τραβάει τα λεφτά του από τις επιδοτήσεις μας” σχολιάζουν οι ίδιοι οι αγρότες.

Διαβάστε επίσης  7 φθινοπωρινές εκδρομές στην ορεινή Χαλκιδική (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Προς ενημέρωση αγροτών που επλήγησαν από το χαλάζι, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ την περιοχή της Ορμύλιας για την πρώτη εκτίμηση. Θα ακολουθήσει η δήλωση της ζημιάς στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο δημοτικό κατάστημα Ορμύλιας ούτως ώστε να γίνει ακολούθως η εκτίμηση ανά κτήμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σημειωτεόν, οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να απευθυνθούν στους γεωπόνους τους άμεσα, ώστε να γίνουν τα βέλτιστα στην προσπάθεια να σωθεί ό,τι καρπός έχει απομείνει.

ελιές

ελιές