Χειρονομία αλληλεγγύης από τον Πάπα σε πρόσφυγες της Μυτιλήνης

Για τον «ανθρωπιστικό διάδρομο» Aπό τη Μυτιλήνη για τη Ρώμη αναχώρησαν 43 πρόσφυγες από το Καμερούν, το Τόγκο και το Αφγανιστάν, καθώς έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρμόδιων Αρχών, δόθηκε η τελική άδεια από το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση ου «ανθρωπιστικού διαδρόμου» της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας.  Εξ ονόματος του Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής […]

Για τον «ανθρωπιστικό διάδρομο»

Aπό τη Μυτιλήνη για τη Ρώμη αναχώρησαν 43 πρόσφυγες από το Καμερούν, το Τόγκο και το Αφγανιστάν, καθώς έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρμόδιων Αρχών, δόθηκε η τελική άδεια από το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση ου «ανθρωπιστικού διαδρόμου» της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας. 

Εξ ονόματος του Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου, Αρχιεπισκόπου Νικολάου, υποδέχτηκαν τον Ελεημοσυνάριο του Πάπα Καρδινάλιο Konrad Krajewski o Γενικός Βικάριος της Επισκοπής π. Ριχάρδος και ο Εφημέριος Μυτιλήνης π. Λέων, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Αποστολικό Ελεημοσυνάριο για την προσφυγική κατάσταση στο νησί και τις ενέργειες της καθολικής ενορίας Μεταστάσεως Θεοτόκου Μυτιλήνης υπέρ των προσφύγων.

Το βράδυ της Τρίτης αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα και στη συνέχεια για τη Ρώμη συνολικά 43 πρόσφυγες, μεμονωμένοι αλλά και μερικές οικογένειες. Συνοδεύονταν από τον Ελεημοσυνάριο του Πάπα, καρδινάλιο Konrad Krajewski.

Μαζί τους και στελέχη της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου της Ρώμης, η οποία θα τους φιλοξενήσει και θα τους εντάξει στη τοπική κοινωνία.

Πηγή: www.ethnos.gr