Χρ. Βερναρδάκης: “Γιατί αυτός ο πανικός με την υπόθεση Novartis;”

Τι ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

Τι ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

«Όλη αυτή η κριτική που γίνεται, διαβάζεται και ανάποδα ως ένα είδος εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη για να μην κάνει τη δουλειά της, ακριβώς γιατί αρχίζει και εμπλέκεται ή προσκρούεται σε αποχρώσεις ενδείξεις πολιτικών προσώπων» ξεκαθάρισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

«Το σκάνδαλο της Novartis δεν είναι ένα ελληνικό σκάνδαλο, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που διερευνάται σε όλο τον κόσμο και έχουν εμπλακεί και ξένοι οργανισμοί και ξένες κυβερνήσεις. Όταν η Δικαιοσύνη έρχεται θεσμικά, νομικά, συνταγματικά μπροστά σε δυνητική εμπλοκή προσώπων που είναι πολιτικά, οφείλει να ενημερώνει τη Βουλή για να πάρει την άδεια για περαιτέρω διερεύνηση. Αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να φτιαχτεί τέτοια σκευωρία σε παγκόσμιο επίπεδο» και προσέθεσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο πανικός, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με όλο τον σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας».

Διαβάστε επίσης
Κακοποίηση ζώων - Αρειος Πάγος: Συλλήψεις και αυτόφωρο για τους δράστες

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σεναριολογία περί προκήρυξης βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ένα σχεδιασμό με βάθος χρόνου και δύο μείζονες πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο και τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία».

Παίρνοντας, τέλος, θέση στο προσκλητήριο που έχει γίνει για την κεντροαριστερά, εκτίμησε ότι «όχι έχει απλώς πετύχει, αλλά διαγράφει ένα σοβαρό πολιτικό και εκλογικό ρεύμα».