Χρυσή Αυγή: Ενταση στην δίκη – “Μαζέψτε τους φασίστες, τι αστυνομία είστε”, φώναζε η Μάγδα Φύσσα

Φύσσα

Σε δεύτερο βαθμό η δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης

Και σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου επικράτησε ένταση κατά την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής, όταν υποστηρικτές του Ηλία Κασσιδιάρη άρχισαν να τον επευφημούν και να τον χειροκροτούν.

Στο περιστατικό αντέδρασε η οικογένεια Φύσσα με την Μάγδα Φύσσα να αποδίδει ευθύνες στην Αστυνομία για τον χειρισμό της κατάστασης.

Ειδικότερα, συγκεντρωμένοι στο ακροατήριο υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου» με την πλευρά των αλληλέγγυων στην οικογένεια Φύσσα να απαντά «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».
Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας, περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. «Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ανδρας ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πνίξει

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης, έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Γιάννης Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.