“Χτύπησε” Σποράδες και Κόρινθο το βράδυ ο “Αντίνοος”

καιρός δήμος Λαγκαδά Εύβοια

Επεσε πολύ βροχή – Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Επεσε πολύ βροχή – Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Ο καιρός δείχνει ξανά το άγριο πρόσωπό του, καθώς η κακοκαιρία που ονομάστηκε «Αντίνοος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη (17.07.2019) χτύπησε στην Κορινθία και τη Σκόπελο! Από χθες, άλλωστε, η ΕΜΥ έχει εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, οδηγοί εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και δρόμοι ποτάμια. Αυτή ήταν η εικόνα το βράδυ της Τρίτης στην Κορινθία, καθώς ο «Αντίνοος» προκάλεσε πλήθος προβλημάτων και συναγερμό στην Πυροσβεστική, που κλήθηκε για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό οδηγών από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους.

Συνολικά εννέα άνθρωποι απομακρύνθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Οπως αναφέρει το newsit.gr, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που προκάλεσε ο «Αντίνοος», η Πυροσβεστική στην Κορινθία κινητοποίησε 83 πυροσβέστες και 37 οχήματα για παροχή βοήθειας, ενώ δέχτηκε συνολικά 46 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Κινητοποιήθηκαν:

12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και στις Σποράδες, με τους δρόμους στη Σκόπελο να μετατρέπονται σε ποτάμια και τη μετακίνηση να γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία στα καλντερίμια του νησιού!

Στη Σκιάθο, η βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με το skiathoslife.gr, έγιναν κλήσεις από δυο ξενοδοχεία για άντληση υδάτων και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.