“Δε θα σβηστεί το γκράφιτι του Μαραντόνα από το σχολείο της Καλαμαριάς”

Αντιδράσεις προκάλεσε το γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα που δημιουργήθηκε σε τοίχο στο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Το γκράφιτι έγινε από καλλιτέχνη και παρά το ότι είναι όμορφο, ορισμένοι θεωρούν πως δε θα πρέπει να βρίσκεται στον τοίχο σχολίου.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υπογράμμισε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» πως δεν θα σβηστεί το γκράφιτι, χαρακτηρίζοντάς το αριστούργημα.

Αναλυτικά όσα είπε: “Εμείς από την αρχή αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι στα σχολεία μας είχαμε ένα κενό. Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε κτήρια, εξοπλίσαμε τα σχολεία, φροντίσαμε να είναι ασφαλή. Αποφασίσαμε να δώσουμε στον καλλιτέχνη τα υλικά που χρειαζόταν και προχώρησε σε γκράφιτι σε 2 σχολεία μας. Στο τελευταίο όντως λίγο βάζοντας και περισσότερο μια κατάθεση ψυχής και το δικό του γούστο έκανε αυτό το κατ’ εμέ ωραίο γκράφιτι. Θα συμφωνήσω ότι έχει διάφορες εκφράσεις ο Μαραντόνα.

Διαβάστε επίσης
Οικία Χατζηγώγου: Το «στοιχειωμένο» σπίτι στην Αρετσού και οι ιστορίες που το συνοδεύουν (ΦΩΤΟ)

Για άλλους είναι ίνδαλμα, για άλλους άνθρωπος από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, για άλλους αποτελεί ένα κακό πρότυπο λόγω της προσωπικής τους ζωής. Η άποψή μου είναι ότι το γκράφιτι πρέπει να μείνει. Είναι αριστούργημα. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν για την προσωπική του ζωή όπως κι εγώ, αλλά το γκράφιτι είναι ένα έργο τέχνης που το βλέπουμε και θυμόμαστε τα καλά του Μαραντόνα. Δε νομίζω ότι ήταν τόσο αρνητικές ή έντονες οι αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν προωθεί τα αρνητικά του Μαραντόνα και δεν θα σβηστεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *