“Δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα το ελικόπτερο του Μπράιαντ”

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα

Η αρχική έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών για την συντριβή του ελικοπτέρου, όπου έχασε τη ζωή του ο Κόμπι Μπράιαντ, δεν έδειξε εξωτερικές ενδείξεις βλάβης του κινητήρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το TMZ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του NTSB σχετικά με τα προκαταρκτικά ευρήματα για την πτώση του ελικοπτέρου στις 26 Ιανουαρίου φαίνεται ότι ο κινητήρας λειτουργούσε την μοιραία στιγμή λόγω ενός κομμένου δέντρου στο σημείο της συντριβής.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο πίνακας οργάνων του ελικοπτέρου καταστράφηκε εντελώς στο δυστύχημα, αναφέρει το enikos.gr.

Το κύριο κομμάτι των συντριμμιών ήταν 127 μέτρα από το σημείο πρόσκρουσης και εκεί ήταν που οι ερευνητές βρήκαν την άτρακτο, κάποια κομμάτια από τον πίνακα οργάνων του πιλοτηρίου και άλλα βασικά κομμάτια του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την έκθεση η τελευταία μετάδοση του πιλότου ήταν για να ενημερώνει τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ότι προσπαθεί να ανέβει στα 4.000 πόδια για να ξεπεράσει το παχύ στρώμα ομίχλης.

Εντούτοις τα δεδομένα που συνέλεξαν οι ερευνητές από τα ραντάρ δείχνουν ότι το ελικόπτερο έφτασε τα 2.300 πόδια μόνο πριν προσπαθήσει να κάνει μία αριστερή στροφή. Μετά από οκτώ δευτερόλεπτα το ελικόπτερο άρχισε να κατεβαίνει (ενώ προσπαθούσε να στρίψει) σε πολύ υψηλή ταχύτητα πριν συντριβεί στο βουνό.