Δήμαρχος Κατερίνης: «Την Πέτρα Ολύμπου τη θέλει η Google, πώς θα μου την πάρουν οι πρόσφυγες;»

Θέλει να γίνει παγκόσμιο κέντρο αναφοράς

Θέλει να γίνει παγκόσμιο κέντρο αναφοράς

Κέντρο αναφοράς στις εγκαταστάσεις του παλαιού δημόσιου ψυχιατρείου στην Πέτρα Ολύμπου θέλει να δημιουργήσει η Google, σύμφωνα με αποκάλυψη του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, στο Sputnik.

Έτσι, η Google εξετάζει τα κτίρια του παλιού δημόσιου ψυχιατρείου, προκειμένου να δημιουργήσει νέα γραφεία, την ώρα που η κυβέρνηση, επιλέγει το ίδιο μέρος για να δημιουργήσει δομή προσφύγων.

«Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, έχω ραντεβού στην Πέτρα για να γίνει παγκόσμιο κέντρο αναφοράς της Google» τόνισε, μεταξύ άλλων, προτού προσθέσει τα εξής:

«Η Google θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να κάνει κέντρο αναφοράς στην Πέτρα Ολύμπου. Θα στήσει την έδρα της. Οι συζητήσεις είναι πολύ καιρό τώρα, – και από τον προηγούμενο δήμαρχο, για να μην τον αδικήσω – έχει ήδη γίνει μια συνάντηση στο σημείο πριν από δύο χρόνια, και τώρα επανέρχονται.

Οι άνθρωποι θέλουν το συγκεκριμένο μέρος, εκεί που ήταν το Ψυχιατρείο, να το κάνουν παγκόσμιο κέντρο αναφοράς της Google».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας από την Google δεν είναι τυχαία.

«Το επέλεξαν γιατί είναι ο Όλυμπος, γιατί είναι ένα γερό μέρος, γιατί έχουν και αυτοί τα δικά τους, θέλουν να κάνουν κέντρο αναφοράς και διάλεξαν την Πέτρα. Το μέρος εκεί πέρα είναι εκπληκτικό, είναι μαγευτικό».

Φήμες για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών

Την ίδια ώρα, ωστόσο, έντονη είναι η φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του παλαιού ψυχιατρείου, κλειστού τύπου κέντρο για πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση τόσο ο κ. Κουκοδήμος, όσο και οι άλλοι δύο δήμαρχοι της Πιερίας – Ανατολικού Ολύμπου και Κολινδρού.

«Χωρίς να μας ρωτήσουν θα κάνουν κλειστή δομή; Πώς είναι δυνατόν; Πώς θα μου πάρουν την Πέτρα όταν τη θέλει η Google; Επιπλέον, εκεί έχει υψόμετρο 1.200 μέτρα με χιόνια. Πού θα τους πάνε εκεί τους ανθρώπους; Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη.

Η Πιερία είναι τουριστικός νομός. Έχω πιάσει το 1% για μετανάστες και πρόσφυγες και υπάρχουν νομοί, όπως είναι η Αχαΐα, για παράδειγμα που δεν έχει. Η Πιερία έχει 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Έχουμε και κλειστή δομή στην Κάτω Μηλιά και 120 σπίτια που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες» κατέληξε ο κ. Κουκοδήμος.