Δήμος Δέλτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα

diodia oraiokastro

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Για τα νέα πλευρικά διόδια που κατασκευάστηκαν στον κόμβο της Χαλάστρας διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Ιωαννίδη αλλά και των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών φορέων.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε χθες βράδυ ομόφωνη απόφαση κατά της δημιουργίας των πλευρικών διοδίων, με τον κ. Ιωαννίδη να αναφέρει πως πλέον οι κάτοικοι της περιοχής “περικυκλώνονται” από τα διόδια, καθώς δύο σταθμοί βρίσκονται σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων.

Τα πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα αποφασίστηκε να δημιουργηθούν λόγω των φορτηγών και των Ι.Χ., που παρέκαμπταν την εθνική οδό, προσπαθώντας να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων, ωστόσο -σύμφωνα με τον δήμαρχο- το θέμα θα είχε λυθεί εάν μετατοπιζόταν ο σταθμός των Μαλγάρων προς τον κόμβο του Κλειδιού.

“Είναι απαράδεκτο κάποιοι να εισβάλλουν σε μια περιοχή, αυθαίρετα, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο δήμος και να κάνουν εργασίες που αποβαίνουν εις βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Είμαστε περικυκλωμένοι από τα διόδια” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ιωαννίδης, που συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση.

Συμπλήρωσε ακόμη πως πρόκειται για “κακό σχεδιασμό”. Κάλεσε τους αρμόδιους “να πάρουν πίσω τον σχεδιασμό και να αποκαταστήσουν τις βλάβες που έκαναν και την αυθαιρεσία να πετούν τα μπάζα από την κομμένη άσφαλτο στο στραγγιστικό κανάλι. Είναι και περιβαλλοντικό θέμα που πρέπει να αποκατασταθεί σήμερα”.

Διαβάστε επίσης
Παγκόσμια ημέρα τουρισμού: “Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια σου”

Στην πρωινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε το «παρών» και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος υπενθύμισε την πρόταση για μετακίνηση των διοδίων των Μαλγάρων προς τον κόμβο του Κλειδιού, ώστε να μην “εγκλωβιστούν” 15.000 κάτοικοι του δήμου Δέλτα.

«Η περιοχή έχει ήδη διόδια, αυτά των Μαλγάρων, επάνω στην εθνική οδό. Τα πλευρικά διόδια που σχεδιάστηκαν ήταν για να μην χάνονται έσοδα από τα μεγάλα φορτηγά και τα Ι.Χ. Και προτείναμε την εξής απλή λύση, που είναι αποτελεσματική και ικανοποιητική για όλους.

Να μετατοπιστούν τα διόδια των Μαλγάρων, ώστε η παράκαμψη που υπάρχει -Χαλάστρα, Κύμινα, Μάλγαρα- να καταστεί άχρηστη» τόνισε ο κ.Γιουτίκας.

Λόγω της κινητοποίησης ο εργολάβος σταμάτησε προσωρινά τις εργασίες και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

*Φωτογραφία Αρχείου