Δημόσια αντιπαράθεση Καράογλου-Νοτοπούλου

Με αφορμή το μπάρμπεκιου στα Διαβατά

Υψηλοί παραμένουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με αφορμή το μπάρμπεκιου στα Διαβατά έξω από δομή προσφύγων. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές είναι η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου.

Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού πως “ο καθένας μπορεί να τρώει και να πίνει ότι θέλει“, η Κ.Νοτοπούλου έγραψε στο Facebook:

«Πριν από ένα χρόνο το ΥΜΑΘ άνοιξε την πόρτα και την αγκαλιά του σε παιδιά-πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους ενώ σε όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήριξε τις προσφυγικές δομές με αίσθημα ευθύνης. Στήριξε δομές με πρόσωπα και πόρους.

Δεν είναι μόνο οι νέοι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν ρητορική μίσους και ρατσισμού. Είναι και παλιοί… και μάλιστα ο υφυπουργός Εσωτερικών. Μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει το θεσμό του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν τη διαφορετικότητα, επέδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά. Κύριε Καράογλου, δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο.”.

Διαβάστε επίσης
Καράογλου: "Στα Βαλκάνια είμαστε γείτονες, γινόμαστε συνεργάτες"

Η απάντηση του Θ. Καράογλου ήταν άμεση και αναφέρει:

“Ενημερώνω την κυρία Νοτοπούλου πως εγώ δεν κάνω πολιτική μέσα από το Facebook. Πέραν, λοιπόν, του σημείου που επικαλείται, πρόσθεσα στη δήλωσή μου ότι: “Καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι που ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους”. Αυτό το κομμάτι ξέχασε να το “σχολιάσει”, εκτός και αν διαφωνεί με το υπόλοιπο σκέλος της δήλωσής μου, το οποίο εσκεμμένα… παραλείπει. Αλλοίμονο εάν συμφωνούσαμε σε όλα με την κυρία Νοτοπούλου…

Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνομαι την αγωνία της τώρα που έμεινε πίσω στην εσωκομματική “αρένα” του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός της κ. Γιαννούλης της “κλέβει” την επικοινωνιακή δόξα. Για αυτό προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ενημερώνω ότι οι δηλώσεις των πολιτικών πρέπει να διαβάζονται από την αρχή έως το τέλος και όχι αποσπασματικά”.