Ε. Αχτσιόγλου: «Έχουμε σχέδιο, να εμβαθύνουμε την κοινωνική και εργασιακή μας πολιτική, προχωράμε σε φοροελαφρύνσεις »

ekdilosi syriza axtsioglou Αχτσιόγλου πρώτη κατοικία

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη

Οι εθνικές εκλογές έχουν άλλα χαρακτηριστικά από τις ευρωεκλογές, η μάχη είναι ανοιχτή, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου και τόνισε ότι μπαίνουν πάρα πολύ σαφή διλήμματα αναφορικά με το σχέδιο που θα ακολουθηθεί την επόμενη μέρα.


Όπως είπε μιλώντας στον Ant1, ξεδιπλώνονται πολύ καθαρά δύο σχέδια για τις πολιτικές που θα αρχίζουν να εφαρμόζονται στη χώρα από την 7η Ιουλίου. «Θεωρούμε ότι οργανώσαμε ένα σχέδιο που εμβαθύνει την ανάταξη που έχουμε ιδίως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, επιτρέποντάς μας να πάμε πιο πέρα στην κοινωνική μας πολιτική, την εργασιακή αλλά και να προχωρήσουμε σε πολύ πιο σημαντικές φοροελαφρύνσεις από αυτές που μπορέσαμε να εφαρμόσουμε» τόνισε η Ε. Αχτσιόγλου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι από την άλλη πλευρά το σχέδιο της ΝΔ έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που ζήσαμε στη χώρα πριν το 2010. «Ως εκ τούτου είναι ένα σχέδιο που θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από το 2010 και μετά. Όχι κατ’ ανάγκη σε νέο δανεισμό, αλλά σίγουρα σε πολιτικές λιτότητας για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Με αυτά τα δύο σχέδια ο κόσμος θα κάνει τις επιλογές με διαφορετική αίσθηση ευθύνης για την επόμενη μέρα» υπογράμμισε.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βήματα που όμως είπε, μόνο αμελητέα δεν είναι. «Είχαμε μείωση ανεργίας κατά 8 μονάδες, δημιουργία άνω των 400.000 θέσεων εργασίας, μείωση αδήλωτης εργασίας, αύξηση κατώτατου μισθού κατά 11%, κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Διαβάστε επίσης
ΝΔ: "O ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει λάσπη σπιλώνοντας τον Μπογδάνο"


Παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά τα περί αύξησης της μερικής απασχόλησης. «Είναι παντελώς ανακριβές ότι αυξήθηκε η μερική απασχόληση στη διάρκεια της δικιάς μας διακυβέρνησης. Η μεγάλη ανατροπή στις σχέσεις πλήρους – μερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις συνέβη την περίοδο 2010 – 2014. Εκεί είχαμε μία αναλογία 60% -40% και επί ΝΔ έγινε 40% – 60%. Παραλάβαμε κοινωνικό όλεθρο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι τα εργασιακά ένα δείγμα της πολιτικής που ασκεί μία κυβέρνηση που έχει αριστερό πρόταγμα σε σχέση με μία που έχει νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά. «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα για δημιουργία εντός τετραετίας 500.000 νέων θέσεων εργασίας με αυξημένους μισθούς, στόχος απόλυτα εφικτός. Αύξηση κατώτατου μισθού το 2020 και 2021 κατά 7,5% ανά έτος και στοχευμένες φορολεαφρύνσεις που θα ακουμπούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα» δήλωσε.


Όπως είπε, το πρόγραμμα της ΝΔ έχει πολύ συγκεκριμένες αναφορές στις φορολεαφρύνσεις με τρόπο που να ευνοούνται πολύ ειδικά οικονομικά συμφέροντα. Έφερε ως παράδειγμα τη ραγδαία μείωση της φορολογίας επί των κερδών των επιχειρήσεων που κοστίζει στο δημόσιο πάνω από 1 δις. «Θα πρέπει να υπάρξει μείωση δαπανών για να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία. Δεν ακούω από τη ΝΔ πώς εξιδεικεύεται η μείωση δαπανών».

 

πηγή avgi.gr