“Εμπάργκο” του Πατριαρχείου Μόσχας σε Μητροπόλεις της Ελλάδος

Μόσχα

Ανάμεσά τους και από τη Βόρεια Ελλάδα

Ανάμεσά τους και από τη Βόρεια Ελλάδα

Λίστα με τις μητροπόλεις που αποτρέπει να επισκέπτονται έδωσε στη δημοσιότητα το Πατριαρχείο της Μόσχας, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας θρησκευτικού τουρισμού, ανακοινώνοντας «εμπάργκο» στους Ρώσους προσκυνητές για συγκεκριμένες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αιτία, η μνημόνευση του μητροπολίτη Επιφανίου της Ουκρανίας από τους Επισκόπους .

Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Προσκυνημάτων, όπως ονομάζεται η επίσημη διεύθυνση προσκυνηματικού τουρισμού του Πατριαρχείου της Μόσχας, έχει αναρτηθεί ένας πίνακας με τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας, οι Ρώσοι προσκυνητές δεν έχουν την ευλογία να τις επισκέπτονται.

Ο τίτλος της λίστας τους είναι «ανεπιθύμητες Μητροπόλεις» και η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστια ζημιά με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Τελειώνουν σήμερα οι βουλευτικές εκλογές

Σύμφωνα με την λίστα οι Μητροπόλεις στην Ελλάδα, που απαγορεύεται να περιλαμβάνουν στα πακέτα τους τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία ή να τις επισκέπτονται προσκυνητές μεμονωμένα είναι:

1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

2) Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

3) Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

4) Ιερά Μητρόπολη Άρτης

5) Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

6) Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Το Κέντρο Προσκυνημάτων ιδρύθηκε το 1999 από το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και διεξάγει τις δραστηριότητές του με την ευλογία του Πατριάρχη Κυρίλλου Μόσχας και Όλης της Ρωσίας. Είναι το επίσημο προσκυνηματικό κέντρο του Πατριαρχείου Μόσχας.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr