Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Τσεκλένης

Απεβίωσε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας…

Απεβίωσε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας…

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Τσεκλένης, ο οποίος θεωρείται ως ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής μόδας του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Ο Γιάννης Τσεκλένης εισήγαγε την ελληνική μόδα στον σύγχρονο διεθνή κόσμο. Οι δημιουργίες του από το 1965 έως το 1991, πωλήθηκαν παγκοσμίως από τα κορυφαία καταστήματα, σε περισσότερες από 30 χώρες.

Την εικοσαετία 1960-1980, άντλησε τα θέματα για τα σχέδια των υφασμάτων του, από τις δημιουργίες του ελληνικού και του παγκόσμιου πολιτισμού. 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τη δεκαετία του 1980, υπέγραφε με τη φίρμα TSEKLENIS στολές εργασίας, κάλτσες, βαλίτσες, καθώς και μια σειρά από οικιακά προϊόντα, όπως λευκά είδη, υφάσματα διακόσμησης εσωτερικών χώρων και επίπλων, πλακάκια τοίχου και δαπέδου κ.λπ. Επίσης σχεδίαζε τους εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων, αεροσκαφών και ξενοδοχείων.

Διαβάστε επίσης
Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό - Πέθανε ο Πέτρος Ακριβάκης

Το έργο του εγκωμιάστηκε παγκοσμίως από κορυφαίους συντάκτες μόδας της εποχής, όπως η Bernadine Morris, Sally Kirkland, η Eugenia Sheppard και πολλοί άλλοι.

Ασχολήθηκε επίσης με τον σχεδιασμό και την ανακαίνιση ξενοδοχείων, πολυτελών κατοικιών, αλλά και μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: dikaiologitika.gr