Ελλάδα – Κορονοϊός: Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά σε ημερήσιους θανάτους

Νικόλαος Καπραβέλος: «Αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία»

Σύμφωνα με τις Financial Times η Ελλάδα έχει την αρνητική πρωτιά σε ημερήσιους θανάτους από τον κορονοϊό.

Όπως επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με τις έρευνες, η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου ξεπέρασε σε νέους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις ΗΠΑ, τη Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως φαίνεται στο γράφημα των FT, στις 24 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου ο μέσος όρος θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας ήταν ίσος με εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την προηγούμενη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Επέλαση του κορονοϊού με 21.152 νέα κρούσματα

Oι δηλώσεις του Νικόλαου Καπραβέλου, Διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», έρχονται να συμπληρώσουν την παραπάνω θλιβερή πρωτιά.

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ είπε χαρακτηριστικά:

«Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Το 24ωρο της 25ης Νοέμβρη η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *