Ενας χρόνος από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα – Η ασθενής “0” από την Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη κορονοϊό δείγματα ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη κορονοϊό Ηρακλής Δράμα κορονοϊός ΟΛΘ

Σαν σήμερα η Ελλάδα μπήκε στη λίστα με τα θετικά κρούσματα

Από τα τέλη Ιανουαρίου άρχισε να διαδίδεται όλο και περισσότερο η είδηση ότι ένας επικίνδυνος ιός εξαπλωνόταν στην Κίνα. Εμοιαζε για πολλούς εδώ στην Ελλάδα κάτι αρκετά μακρινό, που δεν πρόκειται να το ζήσουμε.

Η λέξη κορονοϊός άρχισε να ακούγεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη μέσα στον Φεβρουάριο αλλά και πάλι δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό πόσο σοβαρό ήταν και πολύ περισσότερο πόσο θα άλλαζε τη ζωή μας.

Εν τέλει, ο ιός έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Ηταν 26 Φεβρουαρίου 2020, όταν το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου ιού.

Πρόκειτο για μια 38χρνη μητέρα, που είχε ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στο Μιλάνο καθώς ασχολείται με το χώρο της μόδας.

Μετά την επιστροφή της έκανε οικειοθελώς τεστ, καθώς βρισκόταν σε μια χώρα που τα κρούσματα και τα θύματα αυξάνονταν, και την ενημέρωσαν πως ήταν θετική.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Πότε θα κριθεί αν θα γίνουν μετακινήσεις από νομό σε νομό (ΒΙΝΤΕΟ)

Εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ, που ήταν το νοσοκομείο αναφοράς και παρέμεινε για δύο εβδομάδες. Μαζί της εισήχθη και ο γιος της που επίσης βρέθηκε θετικός στον ιό.

Συναγερμός στο Δημαρχείο

Η 38χρονη γυναίκα, που υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα πριν μάθει πως ήταν θετική, είχε βρεθεί θετική στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά την ανακοίνωση του τεστ, σήμανε συναγερμός στο δημαρχιακό μέγαρο. Εγινε απολύμανση ενώ όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της μπήκαν σε καραντίνα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ο πρώτος που δοκιμάστηκε στον ιό και μπήκε από την αρχή στη διαδικασία να λάβει μέτρα προφύλαξης.

Από την ημέρα εκείνη, στη ζωή μας μπήκε ο κορονοϊός. Οι διαστάσεις που πήρε ήταν εφιαλτικές, τις βιώνουμε μέχρι σήμερα και είναι άγνωστο μέχρι πότε θα ζούμε με αυτόν και πόσο θα επηρεάσει ακόμη τις ζωές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *