Επαναπατρίζονται 250 Ελληνες από το λιμάνι της Ανκόνα

ταξίδια καλοκαίρι Ελλάδα Ηγουμενίτσα, κορονοϊό, λιμάνι, πλοίο ναυτικό πλοία

Θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες

Απέπλευσε σήμερα το βράδυ ναυλωμένο πλοίο από το λιμένα της Ανκόνα με προορισμό την Πάτρα και ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

Με το εν λόγω πλοίο από την Ανκόνα επαναπατρίζονται 250 Έλληνες πολίτες από διαφορετικές πόλεις της ιταλικής επικράτειας, αρκετοί από τους οποίους με τα οχήματα τους.

Η σύνθετη αυτή επιχείρηση επαναπατρισμού διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, σε συνεργασία με τον Υπουργείο Ναυτιλίας και τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας. Είχε προηγηθεί και τηλεφωνική συνομιλία του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί την, Κυριακή 22/3 στις 11.20 πμ (τοπική ώρα), ειδική πτήση από το Βελιγράδι προς την Αθήνα για την επιστροφή Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ο αριθμός πτήσης είναι A3 4193.

Βάσει καταλόγου της Πρεσβείας, η Aegean επικοινωνεί με όλους όσους της έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία επιστροφής στην Ελλάδα. Η Aegean ενημερώνει απ’ ευθείας τον καθένα για την κράτηση και την έκδοση του εισιτηρίου του. Η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά.

Σημειώνεται, ότι για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή τους, οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου Nikola Tesla στις 9.00 π. μ. αύριο Κυριακή. Ως προς τις αποσκευές, ισχύουν όλα όσα ισχύουν στις κανονικές πτήσεις.

Μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Δεκτοί στο αεροπλάνο είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες, Ευρωπαίοι πολίτες και όσοι Σέρβοι πολίτες διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Όσοι Έλληνες μας έχουν δώσει τα στοιχεία τους, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν και πάλι με την Πρεσβεία. Έχουν ήδη καταγραφεί ως επιβάτες και θα επικοινωνήσει μαζί τους η Aegean Airlines τηλεφωνικώς.

Ιταλία: 793 νεκροί από τον κορονοϊό σε μία μέρα

Ρεκορ θανάτων από τον κορονοϊό καταγράφεται στην Ιταλία με την πανδημία να έχει… διαλύσει τη γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825. Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Διαβάστε επίσης  Πέταξε καναπέδες στο δρόμο, αστυνομικοί τους επέστρεψαν και του έβαλαν και πρόστιμο 10000 ευρώ

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, ενώ καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στη Λομβαρδία στην Ιταλία τα συνολικά περιστατικά είναι 25.515 και οι νεκροί 395. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.617, με 146 νεκρούς.

Νότια Κορέα ετοιμάζονται να κάνουν την Ιταλία οι αρμόδιοι

Συγκεκριμένα και, σύμφωνα με τον Τύπο, οι ιταλικές αρχές είναι έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα «La Repubblica», πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στόχος, είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν, στην συνέχεια, όλες οι κινήσεις τους μέσω συστήματος GPS, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έρχονται σε επαφή με υγιείς πολίτες.

Στην Νότια Κορέα τα τεστ αυτά έγιναν κυρίως σε οδηγούς, με γρήγορο τρόπο και χωρίς επικίνδυνη και παρατεταμένη επαφή με τους νοσηλευτές.

Σε κάποιες, μεμονωμένες περιπτώσεις οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄οίκον. Συνολικά, ο ιός ανιχνεύθηκε σε τουλάχιστο 250.000 άτομα.

Στην συνέχεια, όλοι οι ασθενείς ετέθησαν υπό παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και τεχνολογίας Gps, με διαρκή εξακρίβωση των κινήσεων και επαφών τους.

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι:

«Η τεχνολογική αυτή παρακολούθηση» θέτει ένα πρόβλημα σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απόρρητου της προσωπικής ζωής των πολιτών, αλλά οι περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή την στιγμή, προέχει η δημόσια υγεία.

Ένα συμπέρασμα που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες, δύσκολες επιλογές, στην μάχη κατά του ιού: στρατιωτικά οχήματα, μετέφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, πάνω από εβδομήντα φέρετρα που δεν μπόρεσαν να αποτεφρωθούν στο Μπέργκαμο, σε άλλες ιταλικές πόλεις και περιφέρειες στην Ιταλία, ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *