Επαναπατρίζονται άλλοι δύο Ελληνες από την Ουχάν

Αθήνα Ελληνες επιβάτες Ελλάδα

Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις

Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις

Επιστρέφουν άλλοι δύο Έλληνες από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που πρώτη χτυπήθηκε από τον κορονοϊό. Οι δύο Ελληνες αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας με στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Ρώμη. 

Οι δύο Ελληνες έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα και έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε γυρίσει από την Κίνα ένας ακόμη Ελληνας από την επαρχία Χουμπέι. «Θα μας κρατήσουν σε καραντίνα για 14 μέρες», είχε δηλώσει ο Ελληνας που επέστρεψε με ειδική πτήση από την κινεζική πόλη. 

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στην Ουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Ελληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Πηγή: ethnos.gr