Επέστρεψε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – “Οι Τούρκοι έχουν φτιάξει λίστες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Βαρυθυμιάδης ΠΟΕ

Τι ανέφερε στις δηλώσεις του

Στην Αθήνα επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής μετά την περιπέτεια που βίωσε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης, μαζί με αντιπροσωπεία άλλων πέντε ατόμων, μετέβη στην Τουρκία έτσι ώστε να παραστεί εκπροσωπώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό στην Πατριαρχική Λειτουργία της Παναγίας Σουμελάς στην Τραπεζούντα.

Οι αρχές στην Τουρκία, ωστόσο, με διάφορους προσχηματικούς λόγους τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και τον κράτησαν εκεί καταχρηστικά, αναγκάζοντάς τον μάλιστα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η αντίδραση της Αθήνας ήταν να προβεί σε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Άγκυρας, μετά από οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ενώ όπως ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις μετά την επιστροφή του ο κ. Βαρυθυμιάδης, δεν υπήρξε εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους στη διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία.

Όπως σημείωσε, έχει παρατηρηθεί ότι η Τουρκία έχει καταρτίσει λίστες με ονόματα ανθρώπων που μάχονται για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, τονίζοντας πως δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον λαό της γειτονικής χώρας, πλην όμως περιστατικά σαν αυτό της Παρασκευής θα του δώσουν ακόμα περισσότερο θάρρος για να συνεχίσει τον αγώνα του.

Διαβάστε επίσης  Ερντογάν σε Μητσοτάκη: "Η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω"

Επίσης σημείωσε πως: “Οι εξηγήσεις ήταν να έρθει ένας αστυνομικός και να μου πει να τον ακολουθήσω. Από γραφείο σε γραφείο, με τα διαβατήρια στα χέρια και να μου ψάχνουν τον φάκελο, καταλήξαμε με αποτυπώματα και στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης”

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *