Επιμένει ο Ερντογάν: θα κάνουμε γεωτρήσεις στην Μεσόγειο

«Λεονταρισμοί» από τον Τούρκο πρόεδρο

«Λεονταρισμοί» από τον Τούρκο πρόεδρο

Οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του. και

«Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα των S-400 με τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των αδελφών Τουρκοκυπρίων» δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Σήμερα διαθέτουμε 4 πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Πρώτη φορά στην ιστορία μας συμβαίνει αυτό. Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε στους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Eμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» .

Διαβάστε επίσης  Ερντογάν σε Μητσοτάκη: "Η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω"

Ο “Σουλτάνος” αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 και όπως είπε χαρακτηριστικά «Δεν λέω πως θα πάρουμε S-400 αλλά λέω πως ήδη τους έχουμε πάρει. Τελείωσε αυτή η δουλειά. Τον επόμενο μήνα θα γίνει η παράδοση τους».

Η “καυτή” ατζέντα αναμένεται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη, όταν και συνέρχεται στην Άγκυρα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης. Μια σύνθεση ισορροπιών που προκαλεί εκρηκτικό κλίμα στην περιοχή, την ώρα μάλιστα που στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα συνομιλίες για τα ΜΟΕ μεταξύ αντιπροσωπειών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας –Τουρκίας, 20 μόλις μέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

πηγή ant1news.gr