Ερχονται νέες χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τι αναφέρει η πρόγνωση

Τι αναφέρει η πρόγνωση

Το κρύο είναι πολύ έντονο στη Βόρεια Ελλάδα παρά τον ήλιο το τελευταίο διήμερο.

Κι ενώ ο “Τηλέμαχος” έφυγε και από την Κεντρική Ελλάδα, μια νέα πρόγνωση του καιρού φέρνει χιόνια στην Κεντρική Μακεδονία, ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, παροδικές χιονοπτώσεις, τις πρωινές ώρες, έως νωρίς το μεσημέρι. Οι περιοχές μακριά από τις ακτές, φαίνεται να ντύνονται εκ νέου στα λευκά, με τα προβλήματα στις μετακινήσεις (κυρίως λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) να είναι αναπόφευκτα. Στα παράκτια τμήματα, δεν αναμένονται χιονοπτώσεις, εκεί θα έχουμε κατευθείαν βροχές. Όσοι κινηθείτε προς το εσωτερικό της Μακεδονίας, ιδιαίτερα προς τα σύνορα, να έχετε μαζί σας αλυσίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις και σε Νάουσα, Βέροια,Έδεσσα. Πάντως όσο θα πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, ο καιρός θα ‘μαλακώνει’ και το χιόνι θα αρχίσει να γίνεται υγρό,βαρύ, πριν το γυρίσει σε βροχή σε όλα τα τμήματα, ακόμη και ορεινότερα (εκεί πρόσκαιρα). Τα προβλήματα δηλαδή, όσον αφορά τις μετακινήσεις, θα εστιάζονται στο πρώτο μισό της ημέρας, μετά θα έχουν λιώσει όλα.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΗΝ Θεσσαλονίκη η Τετάρτη ξεκινάει με συννεφιά η οποία θα πρέπει να δώσει εκ νέου παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμη και στο κέντρο. Χιονοστρώσεις θα έχουμε εκ νέου στα βορειότερα τμήματα της πόλης, προκαλώντας πιθανά προβλήματα στις πρωινές μετακινήσεις. Όλα αυτά όμως θα αποτελούν παρελθόν από το μεσημέρι και μετά, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα το γυρίσει σε χιονόνερο-βροχή, λιώνοντας τα πάντα. Κι εδώ λοιπόν, τα όποια πιθανά προβλήματα προκύψουν, θα αφορούν το πρώτο μισό της ημέρας, καθώς μετά η θερμοκρασία θα ανέβει, αναφέρει το meteo-hellas.com.