ΕΣΗΕΜΘ: “Η ΕΛΑΣ παρεμπόδισε την άσκηση του δημοσιογραφικού έργου στο ΑΠΘ”

ΕΣΗΕΜ-Θ ΕΣΗΕΜΘ ΑΠΘ Γιάννης Λογοθέτης

Με αφορμή τον περιορισμό των δημοσιογράφων μακριά από την Πρυτανεία

Η ΕΣΗΕΜΘ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αποδοκιμασία της για την στάση της Αστυνομίας έξω από το ΑΠΘ εις βάρος των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, στους εκπροσώπους του Τύπου δεν επετράπη να πλησιάσουν για αρκετές ώρες την Πρυτανεία, Η ΕΣΗΕΜΘ σε ανακοίνωση αναφέρει:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να περιορίσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε σημεία όπου εξελισσόταν επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για να ολοκληρωθεί εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Κρατώντας τους δημοσιογράφους σε προκαθορισμένο χώρο, πολύ μακριά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας παρεμπόδισαν την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.

Διαβάστε επίσης
Το Thes.gr συμμετέχει στην στάση εργασίας της ΕΣΗΕΜΘ

Επιπλέον, η τακτική αυτή θύμισε επίμαχο σημείο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την κάλυψη διαδηλώσεων, που προσφάτως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η πρόβλεψη για περιορισμό των εκπροσώπων του Τύπου σε συγκεκριμένα σημεία είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε υποχρεωθεί σε αναδιατύπωση. Στην πράξη, όμως, σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι δημοσιογράφοι περιορίστηκαν.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την Πολιτεία να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους, όπως οφείλει να κάνει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *