Εστίαση: Από την πρώτη παράβαση θα κλείνει το κατάστημα – Τα μέτρα που εξετάζονται

εστίαση τραπεζοκαθίσματα

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα τελικά μέτρα ενόψει της 15ης Ιουλίου

Το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στην εστίαση με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, καθώς και τα μέτρα, επεξεργάζεται τις ημέρες αυτές η κυβέρνηση.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει αυστηροποίηση των προστίμων για την εστίαση στο σχέδιο για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει ήδη δείξει τα δόντια της.

Το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι αυτό της αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης ακόμα και από την πρώτη παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Μάλιστα την ομαλή λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης θα αναλάβει η αστυνομία.

«Ηθικά μπόνους»

Επιπλέον εξετάζεται το λεγόμενο «ηθικό μπόνους» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα.

Αναλυτικά πρόκειται να ανακοινώνονται με λίστες οι επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και εκείνες που τα παραβιάζουν.

Στον αγώνα του εμβολιασμού και η αυτοδιοίκηση

Θα υπάρξει νέα στρατηγική σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, στην οποία θα εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την Τρίτη 6 Ιουλίου θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για το ποσοστό εμβολιασμού ανά δήμο και θα υπάρχει πληροφόρηση και για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ότι ξεκινάνε από αύριο και οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους κοινοτήτων και λοιπούς αιρετούς, καθώς ως γνώστες των τοπικών κοινωνιών, μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν σε ποιες κατηγορίες πολιτών παρατηρούνται ενδοιασμοί έναντι των εμβολίων και σε ποιες περιοχές υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Τον συντονισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις εμβολιαστικές υπηρεσίες ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ανέλαβε από τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η εκστρατεία αποφασίστηκε να γίνεται σε κάθε συνοικία και γειτονιά ακόμα και πόρτα – πόρτα και θα αφορά όσους πολίτες για διάφορους λόγους δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφαση να εμβολιαστούν.

Πρόσωπα με επιρροή και… πόρτα – πόρτα για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι

Στη συνέχεια, ανάλογα με την κοινωνική ή ηλικιακή ομάδα των ανεμβολίαστων, θα αναλαμβάνουν πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από τον διάλογο και την πειθώ να άρουν τους δισταγμούς έναντι των εμβολίων.

Στις περιπτώσεις που οι λόγοι απροθυμίας είναι θρησκευτικοί, θα προσπαθεί ο τοπικός ιερέας να μεταπείσει το ποίμνιό του. Εάν καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε άτομα νεαρής ηλικίας, το σχετικό έργο θα καλούνται να αναλάβουν άτομα ιδιαίτερα αγαπητά στη νεολαία.

Ο δεύτερος άξονας της προσπάθειας αφορά τους πολίτες που είναι θετικοί στον εμβολιασμό, αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εμβολιαστικό κέντρο, είτε γιατί μένουν σε δυσπρόσιτες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές είτε γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν. Και εδώ η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης κρίνεται αναγκαία για την στοχευμένη παρουσία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ.

Για να αρθούν οι δισταγμοί, ο σχεδιασμός είναι οι εμβολιασμοί να γίνονται με τα εμβόλια Pfizer και Johnsons & Johnsons και όχι με το AstraZeneca για το οποίο υπάρχουν διάφορες επιφυλάξεις.

Πηγή: dikaologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *