Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες στην χαράδρα της Πλατάνας πριν πέσει η νύχτα

φωτιά

Μεγάλη η κινητοποίηση

Μεγάλη η κινητοποίηση

Μαίνεται η πυρκαγιά στη χαράδρα κοντά στην Πλατάνα της Εύβοιας. Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων είναι τεράστια με στόχο να περιοριστεί το μέτωπο πριν πέσει η νύχτα.  Οι ανταποκριτές του One Channel στην Εύβοια μεταδίδουν ότι ρίψεις σημειώνονται ανά 3 λεπτά.

Περίπου 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν στο δύσβατο σημείο, μεταξύ των οποίων 2 ιταλικά και ένα ισπανικό. Οι φλόγες κατακαίνε δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί.

Παρά ταύτα, οι πιλότοι αλλά και οι πυροσβέστες των επίγειων δυνάμεων δίνουν σκληρή μάχη για τρίτη ημέρα. Την ίδια ώρα, τα μηχανήματα του στρατού δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για τον φόβο εξάπλωσης της φωτιάς στα κοντινά χωριά.

Μάχη με τις εστίες της φωτιάς δίνουν 198 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 22 πεζοπόρα τμήματα με 172 πυροσβέστες, καθώς και μηχανήματα του στρατού, υδροφόρες και εθελοντές.

Στο άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που μαίνεται η φωτιά, οι υπεύθυνοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν την μεγάλη μάχη.

Ευελπιστούμε ότι η εικόνα βελτιώνεται αλλά η φωτιά θα καίει και αύριο είναι η εκτίμηση του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Βαθρακογιάννη που μίλησε στο One Channel.