Φοιτητές εισέβαλαν στο ΑΠΘ – Πρυτανεία: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται»

ομογενείς φοιτητές Γερμανία Ελλάδα Erasmus ΑΠΘ ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη μάσκες Αριστοτέλειο ΑΠΘ

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για την εισβολή των φοιτητών

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για την εισβολή των φοιτητών

Με τη φράση «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται» απαντούν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια εισβολής φοιτητών νωρίτερα στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, ομάδα 50-60 ατόμων, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, «επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της Πρυτανείας στον 7ο όροφο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρυτανείας:

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γνώμονα την ακαδημαϊκή δεοντολογία και δημοκρατική ευαισθησία επιδίωξαν να συζητήσουν με αντιπροσωπεία ομάδας φοιτητών, οι οποίοι ήλθαν το πρωί στο Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης
Αγιος Δημήτριος: Ο πολιούχος και προστάτης της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα των φοιτητών απέρριψε την πρόταση διαλόγου και μερίδα αυτών εξαγριωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της Πρυτανείας στον 7ο όροφο.

Προτάσσοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτίριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγήν εγκλωβισμού ατόμων.

Η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων είναι ευθύνη και προτεραιότητα των Πρυτανικών Αρχών.

Η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν».