Φωτιά στην Ρόδο: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ρόδος φωτιά

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που μαίνονται στο νησί.

Ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Δείτε επίσης: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα

Η Εισαγγελέας κατέστησε εξάλλου σε όλους τους τόνους σαφές ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ότι οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα διενεργηθούν με απόλυτη προτεραιότητα με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Ανάλογη έρευνα είχε παραγγελθεί και για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Ρόδου τον Ιούλιο του 2008, που έκαψε 132.000 στρέμματα δασώδους και χορτολιβαδικής έκτασης και είχε ερευνηθεί τυχόν ευθύνη των αρμοδίων εξαιτίας κακού συντονισμού, συνιστάμενου αφενός μεν στην καθυστέρηση αποστολής βοήθειας από την ηπειρωτική Ελλάδα, αφετέρου δε στην επιλογή συντονιστών που δεν γνώριζαν την μορφολογία της πυρόπληκτης περιοχής.

Διαβάστε επίσης  Αποφυλακίστηκε ο "Γύπας της Θεσσαλονίκης" - Γυναίκα πλήρωσε 90000 για αποζημίωση

Πηγή: dimokratiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi