Φτάνει τα 100 εκατομμύρια κατοίκους η Αίγυπτος!

Μπαίνει σε ένα «κλειστό» κλαμπ χωρών

Μπαίνει σε ένα «κλειστό» κλαμπ χωρών

Τους 100 εκατομμύρια κατοίκους θα ξεπεράσει μέσα στις επόμενες ημέρες, η Αίγυπτος.

Συγκεκριμένα, λιγότεροι από 50.000 Αιγύπτιοι υπολείπονται για να φτάσει και να ξεπεράσει ο πληθυσμός της Αιγύπτου τα 100 εκατομμύρια κατοίκους.

Έτσι, οι Αιγύπτιοι αναμένεται να γίνουν η 14η χώρα που ξεπερνά σε πληθυσμό τα 100 εκατομμύρια.

Μάλιστα, η Κρατική Υπηρεσία Στατιστικής της χώρας, που παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τον πληθυσμό της Αιγύπτου μέσα από το διαδίκτυο αλλά και μέσω μίας μεγάλης φωτεινής επιγραφής στην κεντρική λεωφόρο “Σάλαχ Σάλεμ” στο Μαντίνετ Νασρ, κοντά στην κοσμοπολίτικη Ηλιούπολη, έδειχνε το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου είχε φτάσει τα 99.950.122 κατοίκους.

Ο αριθμός αυτός αφορά μόνον τον πληθυσμό “εντός των τειχών”, καθώς υπολογίζεται ότι σε όλον τον κόσμο ζούνε τουλάχιστον άλλα επτά εκατομμύρια Αιγύπτιοι.

Η Αίγυπτος θα μετράει σε λίγα μόλις 24ωρα πάνω από εκατό εκατομμύρια εντός των συνόρων της και αυτό ίσως γίνει σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Το Κάιρο μαζί με την περιοχή της Γκίζας, δηλαδή το ευρύτερο Κάιρο θα μετρά πλέον πάνω από 19 εκατομμύρια κατοίκους, χωρίς να υπολογίζονται και τα γύρω περίχωρα, που συνεχώς αναπτύσσονται και ανοικοδομούνται, καλύπτοντας όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις της ερήμου, πέρα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, με νέες πόλεις.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει προωθήσει τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα, το λεγόμενο “αρκετά είναι δύο (παιδιά)”, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να ανακόψει τον ρυθμό των γεννήσεων που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ετησίως.

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι σε λιγότερο από είκοσι χρόνια, ο πληθυσμός της Αιγύπτου θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ