Γαλλία: Παίρνει πίσω 11 τζιχαντιστές από την Τουρκία

Το έκανε γνωστό ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας

Το έκανε γνωστό ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας

11 ύποπτους τζιχαντιστές θα επαναπατρίσει η Γαλλία, έπειτα από την αναγγελία της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το παραπάνω γεγονός ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ Καστανέρ, ενώ οι Γάλλοι, σύμφωνα με το capital.gr έχουν περίπου 400-500 υπηκόους τους φυλακισμένους στη βόρεια Συρία, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους, με 60 εξ αυτών να είναι τζιχαντιστές.

Ωστόσο λίγο καιρό πριν, δήλωναν αμετάκλητα ότι δε θα πάρουν πίσω ενήλικες οι οποίοι είχα ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ήθελε μάλιστα να συνάψει μια συμφωνία με το Ιράκ, έτσι ώστε η Βαγδάτη να πάρει και να ασκήσει διώξεις σε βάρος των Γάλλων στη Συρία.

Διαβάστε επίσης
Η Γαλλία θα ζητήσει κυρώσεις από την ΕΕ για την Τουρκία

Η συμφωνία που έχει η Γαλλία με την Τουρκία

Παρόλα αυτά, οι Γάλλοι είχαν συνάψει συμφωνία με την Τουρκία το 2014, στην οποία αναφέρονταν ότι όποιος Γάλλος υπήκοος συλληφθεί στην χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα εκδίδονταν πίσω στη Γαλλία σε συνεργασία με τις Αρχές της χώρας.

«Εντός αυτού του πλαισίου», όπως λέει και ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, «εξετάζεται ο επαναπατρισμός των 11 υπηκόων».

«Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στη Γαλλία και θα παραδοθούν στις δικαστικές αρχές μόλις φθάσουν στη χώρα», τόνισε.

Ο Καστανέρ, μάλιστα, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας επαναπατρίστηκαν ακόμη 250 άτομα από το 2014.