Γεμάτα φεύγουν για τα νησιά τα πλοία – Μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά (ΦΩΤΟ)

πλοία νησιά λιμάνι Πειραιά

Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση στα λιμάνια

Με όλη την πληρότητα που μπορούν να διαθέσουν αναχωρούν και σήμερα από τα λιμάνια τα πλοία με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου.

Εχοντας ως σκοπό να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο, χιλιάδες πολίτες επιλέγουν τα ακτοπλοϊκά ταξίδια, αν και φέτος, λόγω της πανδημίας, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να βρεθούν στην ουρά πριν μπουν στο πλοίο.

Και σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά απ’όσους ήθελαν να μπουν στο Blue Star Δήλος. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Λιμενικού, οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση του δρομολογίου.

πλοία νησιά λιμάνι Πειραιά

Να σημειωθεί, πως χθες δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που αφορά τα ακτοπλοϊκά ταξίδια με όλα τα μέσα που ισχύουν.

Οπως αναφέρει:

“Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

-Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

Διαβάστε επίσης
Ξεκίνησαν οι διακοπές για τους εκδρομείς του Ιουλίου

πλοία νησιά λιμάνι Πειραιά

-Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

-Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, ή

-Εναλλακτικά, προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού Ελέγχου (self-test) που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου”.

πλοία νησιά λιμάνι Πειραιά

πλοία νησιά λιμάνι Πειραιά

πλοία νησιά λιμάνι Πειραιά

πλοία νησιά λιμάνι Πειραιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.